četvrtak, 16. lipnja 2011.

Da li je Neymar potpisao za Real Madrid?

Ernesto Bronzetti, agent 19-godišnjeg brazilskog čuda od djeteta izjavio je za Sky Sports da je posao između Santosa i Reala gotov i da najtraženiji mladi igrač na svijetu prelazi u Real za 40 milijuna eura. Vijest je prenijela Marca i talijanski Mediaset.

Bronzetti je nešto kasnije povukao svoju izjavu, ali je znakovito dodao kako je posao "praktički gotov". Neymar u ugovoru sa Santosom ima klauzulu po kojoj ga klub mora pustiti ako netko ponudi 45 milijuna eura. Real dakle nudi 5 milijuna manje, ali je već gotov posao pokvario Chelsea, koji je obećao ponuditi i "svih" 45 milijuna kako bi doveli Neymara!

Ipak, Marca navodi i detalje dogovora s Realom: Santos je pristao na 40 milijuna eura odštete, a mladi Brazilac je potpisao na pet godina za plaću od dva milijuna eura godišnje. Sa službenom objavom transfera se čeka do 1. srpnja, kada zapravo počinje prijelazni rok.

Posljednjih dana su Neymar i predsjednik Santosa Alvaro Luis de Oliveira Ribeiro dramatičnim vapajima uvjeravali kako nema šanse da Neymar ode u neki od najbogatijih europskih klubova, ali čini se kako su deseci milijuna ipak učinili svoje.
Neymar je ofenzivni veznjak/polušpica, koji bi mogao igrati i kao jedan od dva (tri) napadača i u dosadašnje 64 utakmice za Santos zabio je 27 golova. Usprkos nježnim godinama, već ima i 5 nastupa za Brazil.

Odlikuju ga izvrstan dribling, brzina, a stručnjake najviše intrigira njegov gotovo neograničeni potencijal, zbog čega mu predaju već izlizano žezlo Peleovog nasljednika, koji je također ponikao u Santosu. Međutim, tamo je počeo još jedan wonderkid po imenu Robinho, kojem su također proricali nastavak puta Edsona Arantesa de Nascimenta, ali do toga nije došlo.

Neymaru bi na putu do ostvarenja predviđene slave i uspjeha mogla stajati njegova ćudljiva narav: arogantan je, bahat, nonšalantan. Ustvari, mlađa verzija budućeg timskog kolege Cristiana Ronalda, uz kojeg bi trebao procvjetati. Real njegovim dovođenjem nastavlja s Mourinhovom politikom Mladih Galacticosa, igrača koji su superzvijezde na početku karijere (Marcelo, Di Maria, Ozil, Coentrao) i od kojih se stvara momčad koja će se zajedno razvijati i stasati kako bi godinama vladala. Kratko rečeno: Realova Masija.

Osim toga, Florentino Perez je nakon prve neuspješne sezone s Mourinhom na čelu i poraza od Barcelone u borbi za Primeru i Ligu prvaka, morao navijačima baciti "kost" s dovoljno slasnog mesa, tim prije što najveći rivali najavljuju kako su transferi Fabregasa, Rossija i Sancheza gotova stvar. Neymar je dovoljan odgovor u oba slučaja.

Nema komentara:

Objavi komentar