ponedjeljak, 20. lipnja 2011.

Kun Aguero ili Neymar???

Koji ce od ove dvojce igraca postati novi 'Galacticos'?Za koga je isplatnije dati 45 miliona?

Neymar Da Silva Santos Junior:

Neymar Da Silva Santos Junior (Mogi das Cruzes, 5. februara 1992.) je brazilski nogometaš, koji igra na poziciji napadača. Trenutno igra za Santos i brazilsku nogometnu reprezentaciju.

Santos:

Nakon što se pridružio Santosu 2003. godine, Neymar je debitirao u dobi od 17 godina protiv Haldane FC , 7. marta 2009. u 2-1 pobjedi. Neymarov sljedeći nastup bio je protiv Mogi Mirima tjedan dana kasnije, tijekom kojeg je postigao svoj prvi pogodak za Santos. Dana 11. aprila 2009., u Campeonato Paulista polufinalnoj prvoj utakmici protiv Palmeirasa, Neymar zabija odlučujući gol u 2-1 pobjedi na EstádioVila Belmiro. U finalu je Santos Santos pretrpio 4-2 poraz od Corinthiansa. Neymarovi nastupi za Santos privukli su pozornost na mladog igrača, a padale su i usporedbe s brazilskim idolima kao što su Robinho i Pelé.

Privukao je interes nekoliko europskih klubova, kao što su Manchester United, Inter, Real Madrid, Chelsea i Juventus. Čelnici Real Madrida, idu čak tako daleko da tvrde da su potpisali predugovor s Neymarovim agentom, Renatom Rodriguesom, koji klub Santos odbija potvrditi. West Ham United je dao ponudu od 12 000 000 £ koja je odbijena u junu 2010. Nakon odbijene ponude Santos postavlja minimalnu prodajnu cijenu od 30 milijuna € i produžuju ugovor s Neymarom do decembra 2014. godine. Neymar izjavljuje da još nije vrijeme za odlazak iz Brazila, jer smatra da je premlad za nove izazove i da će ostati fokusiran samo na Santos. Međutim Neymarov agent inzistira na tome da napadač Santosa ne ostane u svojoj domovini. Neymar je otkrio da bi volio prijeći u Juventus.

Dana 15. aprila 2010., Neymar zabija pet golova za Santos u 8-1 razbijanju Guaranija u osmini finala brazilskog kupa. Nakon 2010. Campeonato Paulista u kojem je Neymar zabio 14 golova u 19 utakmica, klub se okrunio titulom prvaka nakon 5-5 ukupne pobjede zbog golova u gostima nad Santo Andreom u finalu. Neymaru je naknadno dodijeljena nagrada za najboljeg igrača natjecanja.



Reprezentacija:


Nakon Neymarova nastupa za Brazilsku U-17 momčad na U-17 Svjetskom prvenstvu 2009. godine u kojem je zabio gol u prvoj utakmici protiv Japana bivši brazilski nogometaši Pelé i Romario navodno su predlagali treneru Dungi da povede Neymara na Svjetsko prvenstvo održano u Južnoafričkoj republici 2010. godine. Iako je rašireno mišljenje da Neymar zaslužuje mjesto u Dunginoj ekipi i skupljeno preko 14 tisuća potpisa peticije, unatoč golemog pritiska na Dungina leđa, Neymar je izostavljen iz momčadi. Iako je Dunga opisao Neymara kao "iznimno talentiranog", tvrdio je da na međunarodnoj razini nije bio dovoljno testiran da zaradi mjesto na SP-u pa ga nije uspio impresionirati.

Dana 26. srpnja 2010., Neymar je izabran u momčad Brazila novog trenera Mana Menezesa za prijateljsku utakmicu protiv SAD-a 10. kolovoza 2010. Utakmicu je započeo s dresom s brojem 11 i nakon samo 28 minuta igre zabija svoj prvi pogodak za reprezentaciju i to glavom, nakon ubačaja Andre Santosa. Utakmica je završila pobjedom Brazila 2-0. Dana 27. ožujka 2011, Neymar je zabio oba pogotka u 2-0 pobjedi protiv Škotske na Emiratesu. Tijekom utakmice protiv Škotske jedan navijač je bacio bananu na teren, što je Neymar okarakterizirao kao primjer čistog rasizma.



Do sada Neymar je u tri sezone igranja za Santos odigrao 88 utakmica i postigao 44 gola,dok je za Brazilsku reprezentaciju odigrao 5 utakmica i postigao 3 gola...

Sergio Leonel "Kún" Agüero:

Sergio Leonel "Kún" Agüero (rođen 2. juna 1988. u Quilmesu, provincija Buenos Aires) argentinski je nogometaš, član Atlética iz Madrida i argentinske nogometne reprezentacije, te jedan od najperspektivnijih svjetskih nogometaša.

Agüero nije, kao ni mnogi drugi mladi argentinski nogometaši, uspio izbjeći usporedbu s Diegom Maradonom. Također ga, po načinu igre, uspoređuju s drugom mladom argentinskom zvijezdom, Leom Messijem. Nadimak 'Kún' je dobio zbog fizičke sličnosti s likom iz japanskih anima.

Independiente:

Agüero je zaigrao za prvu momčad argentinskog Independientea sa samo 15 godina, čime je postao najmlađi igrač u povijesti argentinske prve lige. Rekord je prije njega držao Maradona. Agüero je fizičku nedoraslost nadoknađivao sjajnim baratanjem loptom, te je uskoro privukao pažnju brojnih skauta velikih europskih klubova.

Nakon sezone 2005./06. Agüero je prešao u redove madridskog Atlética.


Atlético Madrid:

U travnju 2006. Atlético Madrid se pojavio u medijima kao najozbiljniji takmac za potpis mladog Argentinca. Kao ostali zainteresirani klubovi navedeni su Bayern München, Palermo i Liverpool. Istog je dana Independiente opovrgnuo te navode, ali je Agüerov intervju argentinskoj televiziji bio znakovit: "Iako još ne znam točno što će se sa mnom dogoditi, ovo je lako mogao biti moj posljednji pogodak i posljednji nastup za Independiente"

Dana 29. svibnja 2006. je objavljeno da je Atlético Madrid osigurao potpis mladog Sergija. Dva dana kasnije Atlético je potvrdio da je Sergio Agüero potpisao šestogodišnji ugovor s klubom te da će Independienteu biti isplaćeno - za Atlético rekordnih - 20 milijuna €.

Nakon ne pretjerano uspješne prve sezone (2006./07.) u Atléticu, Agüero je mnogo uspješnije počeo novu 2007.-08. sezonu. Novi partner u napadu, iskusni Urugvajac Diego Forlán puno mu je pomogao da dođe do izražaja, kao i sloboda u igri koju je dobio od trenera Javiera Aguirrea. Dana 1. ožujka 2008. godine Agüero je odigrao sjajno u 4-2 pobjedi Atlética nad Barcelonom, postigavši dva gola i namjestivši još dva.


Reprezentacija:
  
Na U-20 Svjetskom prvenstvu u Kanadi 2007. Agüero je vodio reprezentaciju Argentine do drugog uzastopnog naslova. Proglašen je za najboljeg igrača prvenstva, a bio je i najbolji strijelac prvenstva s 6 postignutih pogodaka.

Debitirao je za najbolju argentinsku selekciju 3. rujna 2006. u prijateljskoj utakmici protiv Brazila na Emirates Stadiumu u Londonu.



Aguero je do sada igrao za dva kluba Independientes i Atl.Madrid.Za Independientes je odigrao u 4 sezone 56 utakmica i postigao 23 gola,dok je za Atl.Madrid u odigranih 5 sezona odigrao 234 utakmica i postigao 102.gola.Sto je ukupno u 290 utakmica postigao 125 golova.


























































Nema komentara:

Objavi komentar