četvrtak, 30. lipnja 2011.

Platini: Volim Mourinha i pored njegovih gluposti

Predsjednik UEFA Mišel Platini izjavio je da voli trenera madridskog Reala, Portugalca Jose Mourinha, i pored gluposti koje su svojstvene trofejnom stručnjaku.

Kako se Jose Mourinho još uvijek ne miri s porazom u polufinalu Lige prvaka od najvećeg rivala Barcelone, pritom optužujući Uefu za favoriziranje katalonskog diva, Michel Platini oštro je odbacio optužbe ističući kako je trener Reala prešao svaku mjeru i kako će biti kažnjen za svoje ponašanje od strane Disciplinske komisije.

Podsjećamo, Mourinho je bio posebno bijesan zbog isključenja Pepea koje je okarakterizirao kao prestrogo i vrlo burno izrazio nezadovoljstvo neujednačenim kriterijem te nizom drugih uvreda i optužbi na račun Uefe, a samim time i Michela Platinija kao čelnika te organizacije.

"Imam veliku naklonost prema njemu i jako ga volim kao čovjeka i trenera, ali Disciplinska komisija će se svejedno obračunati s njim" izjavio je Platini za španjolsku Marcu te dodao: "Mourinho priča gluposti i zato će morati otrpjeti kaznu."

Međutim, francuski velikan izbjegao je dati odgovor na pitanje zašto nije dano objašnjenje kazni koja je izrečena portugalskom treneru: "Ja nemam pojma o tim stvarima. Disciplinska komisija je nezavisno tijelo i predsjednik Uefe ne gleda u tom pravcu."

Platini je isto tako odbacio svaku teoriju o favoriziranju bilo kojeg kluba na uštrb drugog od strane sudačke organizacije: "Uefa je neutralna i jednaka prema svima. Suci nisu više naklonjeni Barceloni nego što su to Realu, Juventusu ili Milanu."

Čelni čovjek Uefe osvrnuo se i na sjajne rezultate španjolskog nogometa u posljednje vrijeme: "To je prekrasan nogomet koji donosi pobjede. Španjolski klubovi, igrajući u domaćem prvenstvu i Europi, kao i reprezentacija uvijek pružaju veliki spektakl."

Za kraj razgovora dao je i svoj stav o sve većim zahtjevima za uvođenje visoke tehnologije u nogomet: "Po mom mišljenju tehnologija nije dobra za nogomet. Nitko ne želi da se uključi u naš sport, pa ni Blatter. Uvođenje dodatnih sudaca je dovoljno pomoglo i sasvim sigurno bi bili u mogućnosti vidjeti i "Božju ruku"."

1 komentar: