petak, 1. srpnja 2011.

Predsjednik Santosa: Neymar nije na prodaju

Prije nekoliko dana predsjednik Santosa, Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro, otkrio je javnosti kako je na adresu kluba, a vezano za njegovu najveću zvijezdu Neymara, stiglo nekoliko ponuda. Ipak, čini se kako niti jedna nije financijski zadovoljila uvjete iz ugovora jer je ovaj 19-godišnjak sada od strane kluba ocijenjen kao igrač o kojem se neće pregovarati...
 
"Ne želimo ga prodati, ali u ugovoru je upisana klauzula. Onaj tko ponudi toliki iznos, može otvoriti pregovore s igračem", kazao je početkom tjedna predsjednik Santosa, no čini se kako niti jedna od pet pristiglih ponuda nije dosegla 45 milijuna eura.

Ribeiro na posljednjem druženju s predstavnicima medija nije želio otkriti o kojih se pet klubova radi. Španjolski su mediji pak pisali kako je Real Madrid na korak do sklapanja ugovora, no sada Neymar nije na prodaju iz čak tri nova razloga.

"Tehnički, on je najbolji aktivni brazilski igrač. Najveći je idol u našoj nacionalnoj vrsti, s njim se događa nešto što se nije događalo godinama. Marketinški, Neymar je medijski fenomen sada prepoznatljiv u cijelom svijetu. Njegov talent nadopunjava se karizmom što su već prepoznali neki sponzori."

Treći razlog je, objasnio je prvi čovjek Santosa, pripadnost. "Igrač je kojeg vole svi navijači, ali ne samo zbog toga što pruža odlične igre već i zbog toga što je normalno ljudsko biće. Dokazao je da je povezan s ovim klubom čvrstim sponama."

Zbog klauzule u ugovoru i dalje postoji mogućnost njegova odlaska, no svi klubovi koji će ponuditi manje, a pogotovo oni koji će se pokušavati nagoditi iza klupskih leđa odmah će otpasti iz utrke. Jednako tako, Ribeiro je najavio razgovore sa svojim najdragocjenijim igračem. Nakon njegova povratka s Copa Americe bit će mu ponuđen novi ugovor.

Nema komentara:

Objavi komentar