utorak, 31. svibnja 2011.

Atl.Madrid:"Aguero ne moze u Real Madrid"

Argentinac na pragu napuštanja ''Vincente Calderona''. Atletiko želi da se priča oko njega završi do 15. juna. ''Nema prelaska u komšijski tabor'', kažu iz uprave''jorgandžija''

Generalni menadžer Atletiko Madrida, Gill Marin, rekao je da Sergio Kun Aguero sigurno neće biti prodat najvećem rivalu, Real Madridu.

Uprava pušta sjajnog argentinskog napadača da napusti Madrid, ali jedino pod uslovom da zainteresovani klub plati najmanje 45 miliona eura, koliko stoji u klauzuli o otkupu Aguerovog ugovora.

Bilo je izvjesno da će špic preći na ''Santjago Bernabeu'', ali iz Atletika odbacuju takvu mogućnost.

''Kun neće u Real Madrid. Zvao sam Florentina Pereza da mu to saopštim i on se složio. Da Real dođe i stavi na sto 45 miliona, neće moći da kupi našeg igrača'', rekao je Marin.

Za Aguera su navodno još zainteresovani Juventus, Liverpool, Chelsea i Man.City, ali Marin kaže a ponuda nije bilo.

''Atletiko Madrid nije primio nijednu ponudu, osim Juventusovog pisma da žele pregovore, ali mi to ne želimo. Gledamo da razriješimo situaciju do 15. juna, jer je to važna odluka za nas'', rekao je prvi operativac Ateltika.

Zamparini: Pastore može ići

Jedan od najboljih igrača Serije A protekle sezone Havijer Pastore, može napustiti Palermo ukoliko to želi, istakao je predsjednik kluba Mauricio Zamparini.

"Pastore je jedini igrač kluba koji može otići. Sve zavisi od njega. On trenutno prima manje od miliona, a ako mu neki klub ponudi oko četiri miliona godišnje, onda bi ga bilo teško zadržati. Palermo želi održati finansijski balans, a sa većom platom bi to bilo neizvodljivo", istakao je Zamparini za "Radio Radio".

Pastore je svojim igrama privukao interes brojnih klubova, među kojim su Milan i Juventus, te Real Madrid. Zamparini je ranije izjavio kako bi Pastorea pustio samo za 60 miliona eura.

Mesut Özil europski kralj asistencija

Njemački vezni nogometaš u redovima madridskog Reala, Mesut Özil, prošle je sezone ostvario najveći broj asistencija među igračima ponajboljih europskih liga

Ukupno je njemački reprezentativac ostvario 26 izravnih dodavanja za gol, jedno više od Barcelonina Lionela Messija i pet više od trećeplasiranog Portova Brazilca Hulka.

Özil je 17 asistencija upisao u Primeri, sedam u Ligi prvaka i dvije u Kupu kralja. Barcelonin Argentinac u Primeri je skupio 19 asista, a po tri je dodao u Ligi prvaka i Kupu kralja.

Treće mjesto s Hulkom dijeli 22-godišnji srbijanski veznjak Groningena Dušan Tadić, koji je također 21 asistenciju upisao u Eredivisiji i Nizozemskom kupu.

I na petom je mjestu relativno neugledno ime. Riječ je o njemačkom veznjaku Kaiserslauterna Christianu Tiffertu, koji je skupio 20 dodavanja za gol. Većinu njih u gol je pospremio Srđan Lakić. Jednako je učinkovit bio i 24-godišnji Belgijac iz Utrechta Dries Mertens.

Dani Alves jedini je branič u Topu 10 s 18 asistencija. Na osmom je mjestu.

Didier Drogba odigrao je vjerojatno prvu sezonu u karijeri s više asistencija (17) negoli golova (15).

Top 10 najboljih asistenata europske klupske sezone:
1. Mesut Özil (Real Madrid, Njemačka) 26
2. Lionel Messi (Barcelona, Argentina) 25
3. Hulk (Porto, Brazil) 21
3. Dušan Tadić (Groningen, Srbija) 21
5. Christian Tiffert (Kaiserslautern, Njemačka) 20
5. Dries Mertens (Utrecht, Belgija) 20
7. Marvin Martin (Sochaux, Francuska) 19
8. Dani Alves (Barcelona, Brazil) 18
9. Didier Drogba (Chelsea, Obala Bjelokosti) 17
10. Adel Taarabt (Queens Park Rangers, Maroko) 16...

Mourinhov prvi rođendan na klupi Reala

Prije točno 365 dana Jose Mourinho postao je službeno trener nogometne momčadi madridskog Reala. Rođendan na klupi čestitala mu je madridska Marca

Iza Portugalca, po mnogima najboljeg trenera današnjice, godina je uspona i padova, trofeja u Kupu kralja, jedne pobjede i dva teška poraza od Barcelone.

Slijedi mu druga sezona, za koju je sam obećao veliku momčad, ponovivši da svoje najbolje rezultate uvijek postiže u drugoj godini rada.

Mourinho je, u svakom slučaju, najkarizmatičniji i najmoćniji trener u povijesti madridskog kluba. Prvi je put uopće najveća zvijezda "kraljevskog kluba" trener. Priznaju to i navijači kluba, koji su njemu u čast ove sezone osmislili jednu navijačku pjesmicu.

ponedjeljak, 30. svibnja 2011.

Mourinho na Wembley-u navijao za Man.United (VIDEO)

Kontroverzni Portugalac, trener Real Madrida Jose Mourinho, posmatrao je sa šalom Manchester Uniteda finale Lige prvaka na londonskom Wembleyju. U redu, to možda nije Special One, ali doista mu sliči.

Ova video snimka brzinom svjetlosti proširila se internet portalima i na njoj je osoba koja jako sliči portugalskom stručnjaku. Procijenite sami...

Tko može svladati Barcu: Luka Modrić, Cristiano Ronaldo...

"Zamišljam Luku Modrića u prostoru ispred dvojice razarača, Pepea i Xabija Alonsa, koji bi se u toj poziciji povezivao s lutajućim napadačem Cristianom Ronaldom"

Alan Smith, slavni centarfor Arsenala, danas TV-komentator Sky Sportsa i kolumnist The Telegrapha, sačinio je nogometnu momčad za koju drži da bi mogla parirati i pobijediti nedodirljivu Barcelonu...

S europskog bi vrha Katalonce trebala svrgnuti momčad koju bi na travnjaku, misli Smith, predvodio hrvatski reprezentativac Tottenhama Luka Modrić, kojem je Englez namijenio ulogu glavnoga veznog igrača. To, jednostavno rečeno, znači da Smith Modrića drži najbolji svjetskim playmakerom u ovom trenutku uz eventualnu iznimku dvojice Barceloninh graditelja igre: Xavija i Inieste.

"Zamišljam Luku Modrića u prostoru ispred dvojice razarača, Pepea i Xabija Alonsa, koji bi se u toj poziciji povezivao s lutajućim napadačem Cristianom Ronaldom", napisao je Smith dodavši:

"Modrić je bolji izbor od Wesleyja Sneijdera na poziciji kreatora igre zbog sposobnosti svladavanja svog čuvara. On nikad ne gubi loptu."

Smith je momčad za pobjedu nad Barcelonom složio u sustav 4-2-3-1. Najviše igrača u njoj, četvorica, trenutačno igraju u Real Madridu, po dvojica su iz Chelseaja i Tottenhama, a po jedan iz Bayerna, Manchester Uniteda i Udinesea.

Idealan Smithov trener te momčadi bio bi Jose Mourinho.

Smith (48) je predvodio napad Arsenala od 1987. do 1995. godine. U tom je razdoblju s londonskom momčadi osvojio dva naslova nacionalnog prvaka, FA Cup, Liga kup i UEFA-in Kup pobjednika kupova 1994. godine.

Idealni sastav za pobjedu protiv Barcelone po Alanu Smithu:

Iker Casillas (Real Madrid) – Philipp Lahm (Bayern), David Luiz (Chelsea), Nemanja Vidić (Manchester United), Ashley Cole (Chelsea) – Pepe (Real Madrid), Xabi Alonso (Real Madrid) – Alexis Sanchez (Udinese), Luka Modrić (Tottenham), Gareth Bale (Tottenham) – Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Trener: Jose Mourinho (Real Madrid).

Messi i C.Ronaldo postizali su golove svako 86 minuta

Ronaldo i Messi su svojim golovima izdvojili Real i Barcu od ostalih klubova. Dva velemajstora su imala poprilično ujednačenu statistiku ove sezone. 

Obojica fudbalera postigla su po 53 gola u svim takmičenjima ove sezone, tako da izjednačeniji ne mogu da budu.

Portugalac, Cristiano Ronaldo, osvojio je Kup Kralja i zlatnu kopačku postigavši nevjerovatnih 40 golova u ligi.

Argentinski reprezentativac, Leo Messi, postigao je 31 gol u Primeri, a u CV može da doda titulu španskog prvenstva i trofej Lige Šampiona.

72 pogotka koja su zajedno postigli u ligi Leo i Cristiano su daleko iznad ostalih evropskih tandema. U Italiji su Di Natale i Kavani postigli 54 gola


Još jedan podatak o izjednačenosti dva najbolja igrača Primere je taj da je Messi postizao gol na svaka 86,2 minuta, dok je Ronaldo to činio na svakih 86,6 minuta. U ovu statistiku ulaze tri Mesijeva gola u Superkupu Španije i minuti provedeni na terenu.

Svako je na svoj način obeležio sezonu, Messi osvajanjem trofeja u Primeri i Ligi Šampiona, a Ronaldo osvajanjem titule "el pichichi" i Kupa Kralja.

Jedno je sigurno, ova dvojica fudbalera različitog profila zajedno čine špansku ligu bogatijom, a možda i najjačom na svijetu.

Ipak, Mesijeva predstava u finalu Lige šampiona ga je izdvojila i sada je manje više jasno da je i ove sezone, pogotovo što nema velikih reprezentativnih takmičenja kandidat broj 1 za zlatnu loptu.

Lasu u Realu dani odbrojani...

Francuski fudbaler ubjeđen je da neće ostati u Mourinhovoj ekipi naredne sezone, prije svega zbog pristiglih pojačanja, a i zbog igrača koji tek treba da dođu na Bernabeu. Jedino rešenje je odlazak iz Madrida... 


Još uvek je neizvesno gde će Lasana Diarta nastaviti karijeru. Kao nova moguća destinacija spominje se milanski Inter, ali i drugi italijanski giganti, Milan i Juventus, zainteresovani su za usluge francuskog internacionalca.

"Lass" je već  izjavio da mu je dosta svega u Madridu i da želi da napusti klub. Kao glavni razlog navodi dovedena pojačana, sve pridošlice, Sahin, Callejona i Altintop igraju u veznom redu. Diarri jedino preostaje da pronađe druge poslodavce.

Leonardova želja je da uz Snajdera ima još jednog fizički jakog i kvalitetnog fudbalera, a "Las" bi mogao da bude idealno rešenje za Interiste.

Od ranije je poznato da je Juventus veoma zainteresovan za usluge zadnjeg veznog Reala iz Madrida, a da bi navodno i Milan želio u svoji redovima da vidi Francuza.

Khedira: "Svaka čast Barceloni, ali i mi smo na tom nivou!"

Igrač Real Madrida odaje priznanje Barceloni za prikazanu igru u finalu Lige Šampiona ali ističe da Real Madrid nije daleko od nivoa katalonske ekipe. 

Poslije čudesne igre u finalu Lige Šampiona na Vembliju, Barcelona sa svih strana dobija priznanja da je zasluženo postala prvak Europe po četvrti put u svojoj historiji.

To priznaje i igrač Real Madrida, Sami Khedira, ali smatra da je Real Madrid na sličnom nivou kao i Barcelona i da nema velike razlike u kvalitetu ova dva tima.

"Svi se slažu da je Barcelona zaslužila da osvoji Ligu Šampiona ali mi smo na sličnom nivou kao i oni i ne fali nam mnogo da bi smo ih sustigli!"

Khedira smatra da je Real lako mogao da bude na krovu Evrope umesto Barcelone da nije bilo crvenog kartona u polufinalnom duelu.

"Mi smo polufinale lige Šampiona izgubili zbog Pepeovog crvenog kartona koji je po meni bio potpuno nezaslužen."

"Da smo igrali 11 na 11, sada bi mi bili na njihovom mestu." samouveren je Sami Khedira.

Coentrao: "Neću u Liverpool, želim u Real"

Portugalski reprezentativac i nogometaš Benfice Fabio Coentrao je odbacio špekulacije o tome kako će karijeru nastaviti u redovima Liverpoola, te otkrio kako je njegova želja preseliti u madridski Real.

Portugalski tabloid Correio da Manha je prije dva dana objavio vijest kako je transfer u redove Liverpoola već dogovoren, ali 23-godišnji nogometaš je to opovrgnuo.

Govoreći u trening kampu portugalske reprezentacije, Coentrao je rekao: "Ono što želim je igrati za Real Madrid. To je najbolji klub na svijetu i jedini klub zbog kojeg bih otišao iz Benfice. Real ima najbolje igrače na svijetu, a tamo imam puno prijatelja. Ništa još nije riješeno, ali nadam se da ću preći u Real. U Benfici razumiju moju odluku i moja namjera je osigurati dobru zaradu i za njih. Bit ću im zahvalan cijeli život."

Na Coentraovu odluku je dijelom utjecala i činjenica da u Realu već igraju trojica njegovih suigrača iz reprezentacije, Cristiano Ronaldo, Pepe i Ricardo Carvalho.

"Naravno da sam razgovarao sa Cristianom, Pepeom i Carvalhom. Ja sam još uvijek igrač Benfice, ali moja želja je potpisati za Real." dodao je Coentrao.

Casillas i Ramos čestitali Barceloni

Nogometašima Barcelone i dalje sa svih strana slijeću čestitke za osvojeni naslov u Ligi prvaka, pa i iz najvećeg rivala, madridskog Reala...

Kapetan i vratar ''kraljevskog kluba'' Iker Casillas je za naklon Kataloncima izabrao društvenu mrežu Facebook.

''Čestitam ovim putem FC Barceloni. Čestitam svojim suigračima iz reprezentacije Xaviju, Puyolu, Valdesu, Iniesti, Pedru, Villi, Piqueu i Busquetsu'', napisao je na svome profilu Casillas koji je ujedno i kapetan španjolske reprezentacije.

Na sličan se način, ali putem Twittera, javnosti obratio i branič Reala Sergio Ramos.

''Pozdrav svima. Želim čestitati Barceloni na naslovu, a posebno suigračima iz reprezentacije.''

Ronaldo: Coenträo je jedan od najboljih, dobro bi nam došao

O Fabiju svi sve znaju, pa njegove kvalitete nema potrebe spominjati. Jak je igrač i može igrati na nekoliko pozicija, hvalio je Ronaldo igrača Benfice Fabija Coenträoa

Nedavno je Fabio Coenträo, 23-godišnji lijevi branič Benfice i portugalski nogometni reprezentativac, izjavio da ga zanima transfer u samo jedan klub - madridski Real. Navijača za realizaciju tog transfera ima u najistaknutijem nogometašu "kraljeva".

- O Fabiju svi sve znaju, pa njegove kvalitete nema potrebe spominjati. Jak je igrač, jedan od najboljih na svijetu. Svestran je i može ga se koristiti na nekoliko pozicija. Već sam nekolicini prijatelja rekao da je on tip igrača koji može pomoći svakom klubu - tvrdi Cristiano Ronaldo.

Benfica je postavila odštetni zahtjev od 30 milijuna eura. Neki izvještaji spominjali su kako je Liverpool postigao s Benficom dogovor o transferu izvrsnog lijevog bočnog igrača, koji može igrati i beka i krilo. Realu je, navodno, 30 milijuna eura puno, iako baš u Coenträu vidi izvrsnu nadopunu Marcelu na lijevoj strani.

Benzema:"Barcelona je nezaustavljiva"

Francuski napadač impresioniran igrom Katalonaca. Baca ''udicu''?
Barca je u velikom maniru nadigrala Man.United, što je zadivilo Karima Benzemu iz Real Madrida.

Pedro, Messi i Villa su matirali ''đavole'' u subotu, a Benzema ne može da vjeruje na koji način.

''Apsolutno ne može ništa da se uradi poslije onog što smo vidjeli u subotu. Barcelona je stvarno sjajan tim za gledanje. Bili su superiorni u odnosu na United. Na početku su Englezi bili bolji, ali je Barca bila nezaustavljiva kad su počeli svoju igru'', rekao je Benzema i dodao.

''Ipak, mi smo ih pobijedili u finalu kupa, tako da nisu nepobjedivi. Nema sumnje da su sjajan tim'', ocijenio je napadač Real Madrida.

Za Benzemu je zainteresovan Man.United.

nedjelja, 29. svibnja 2011.

Realov kondicijski trener: Ronaldo može igrati do 38. godine

Valter Di Salvo, kondicijski trener Realovih nogometaša, smatra da će Cristiano Ronaldo (26) biti fizički sposoban za najveće napore i vrhunske predstave i u poznim igračkim godinama...

- Teško je reći gdje je vrhunac za Ronalda jer on nikada ne odustaje. Ali mislim da je sposoban igrati do 38. godine na vrhunskoj razini. Poput Giggsa, on je profesionalac koji može poslužiti za primjer svima ostalima – rekao je Di Salvo za Marcu.

Najskuplji nogometaš današnjice stigao je u Real na ljeto 2009. godine uz odštetu od nevjerojatnih 80 milijuna funti, a ove je sezone s 40 golova u Primeri oborio rekorde Telma Zarre (iz sezone 1950/51) i Huga Sancheza (iz sezone 1989/90) koji su obojica suparničke mreže tresli po 38 puta.

- Mislim da je Real na kraju "jeftino" prošao jer je doveo igrača koji će igrati na najvišoj razini još puno godina i dati će puno ovom klubu - zaključio je Di Salvo.

Perez sprema ponudu za Kun Aguera tesku 65 miliona eura

Predsjednik Real Madrida,Florentino Perez sprema ponudu tesku 65 miliona eura za Kun Aguera...


Argentinac je vec nekoliko puta najvavio svoj odlazak iz Atl.Madrida,i celnicima kluba veoma je jasno da ce Kun da napusti klub,ali ce pokusati na sve nacine da mu zabrane prelazak u Real Madrid.

U medjuvremenu,Florentino Perez nece da ugrozi dobre odnose s celnicima Atl.Madrida pa ce pokusati da nadje neko dobro rjesenje za dovodjene Aguera na Bernabeu.

Prema Marci,Real je spreman da otkupi Negreda iz Seville za 20 miliona eura,te da ga ponudi u zamjenu za Aguera,plus 45 miliona za otkupnu klauzulu Aguera,sto bi znacilo da je Perez spreman da potrosi 65 miliona eura za napadaca.

Medjutim,ako celnici Atl.Madrida ne pristanu na ovakvu razmjenu,Real Madrid ce opet biti na dobitku,jer je Negredo ove sezone bio jedan od najboljih igraca Seville,u 38.ligaskih utakmica postigao je 20 golova.

Inter zeli Lassa i Marcela

Inter smatra da bi se Lass i Marcelo veoma dobro uklopili u njihovu igru i da bi oba imala mjesta u prvom sastavu....


Lass kojeme je ostala jos godina dana ugovora s Real Madridom,nije zadovoljan statusom u klubu i ne planira da produzi ugovor i ako Jose Mourinho insistira na tome...

Ovaj 26-godisnji igrac Real Madrida dobio je veoma dobru ponudu Intera,te je dobio zajamceno mjesto u startnoj postavi,celnici Intera smatraju da bi Lass bio odlicna zamjena za Cambiasa.

Cijena ovoga igraca nije poznata,ali procjenjuje se na 15-18.miliona eura,a ako ga Real ne uspje prodati ove godine,Lass ce slijedece otici kao slobodan igrac....

Inter je poslao jos jednu ponudu za lijevo bocnog igraca Real Madrida,Marcela...

Marcelo,igrac koji je eksplodirao pod vodstvom Jose Mourinha,veoma je zadovoljan svojim statusom u klubu,ali dovodjenjem Coentraa njegova pozicija u klubu bi bila zasigurno ugrozena,te celnici Intera smatraju da bi ponuda od 20 miliona eura i godisnja plata od 5 miliona eura veoma dobro odgovarala i klubu i igracu....

Ove novinske natpise oko Marcela ne treba uzeti za ozbiljno,jer da Mourinhu ne treba obrambeni igraca,ne bi slao ponude od 25-30 miliona eura za bocnog igraca Benfice....

subota, 28. svibnja 2011.

Schalke zeli dovesti Canalesa????

Osvajač njemačkog DFB-Pokala i polufinalista ovogodišnje Lige prvaka, Schalke, zainteresiran je za dovođenje ofanzivca madridskog Reala Sergia Canalesa.
Treći Madridista u Gelsenkirchenu?

Španski mediji pišu kako Schalke želi dodatno ojačati svoje redove dovođenjem ovog 20-godišnjeg ofanzivnog veznog nogometaša koji je u Real Madrid stigao iz Racing Santandera za pet miliona eura.

No, Canales nije u užim planovima trenera Josea Mourinha, pa je tako odigrao tek deset utakmica, a tri puta je u Primeri bio starter.

"Želim da igram. Ovo je bila veoma razočaravajuća sezona na mom osobnom planu", rekao je Caneles i tako nagovijestio možda odlazak iz Reala.

Špekulira se kako je Canales na meti i londonskog Arsenala koji bi ga želio posuditi za narednu sezonu. No, ukoliko se dogodi transfer u Schalke, on bi bio treći igrač u zadnjih godinu dana koji je Madrid zamijenio Gelsenkirchenom.

Krenuo bi stopama Cristopha Metzeldera i legendarnog Raula

Coentrao: "Iz Benfice jedino zbog Reala"

Fabio Coentrao jedan je od najtraženijih bočnih igrača na nogometnom tržištu, a portugalski si je nogometaš kao cilj ljetnog prijelaznog roka postavio Real Madrid...

Hoće li se Fabio Coentrao i njegova Benfica napokon rastati pitanje je koje se postavlja tijekom nekoliko posljednjih prijelaznih rokova. 23-godišnji Portugalac istaknuo se na Svjetskom prvenstvu 2010. godine i postao meta brojnih europskih velikana.

Ipak, ostao je još godinu dana u Benfici te smatra da je ovoga ljeta došlo vrijeme za odlazak. Pritom nije skrivao koji klub vidio kao najpoželjnije, možda i jedino moguće odredište.

"Još sam uvijek igrač Benfice, no moja je želja potpisati za Real Madrid. Već sam razgovarao sa svojim sunarodnjacima, Cristianom Ronaldom, Pepeom i Ricardom Carvalhom o tome", priznao je Fabio Coentrao.

U Real Madridu bi ga trenirao i portugalski trener, Jose Mourinho, te dodaje: "Radi se o najboljem klubu na svijetu. Jedino bih zbog Real Madrida napustio Benficu".

"U Realu igraju najbolji nogometaši svijeta. Ništa još nije definirano, ali nadam se da će transfer biti obavljen. Benfica shvaća moju odluku i nadam se da će dobro proći u poslu, pomoći ću joj u tome. Bit ću im zahvalan cijeli život puste li me u Real Madrid", zaključio je portugalski nogometaš.

U ekipi sezone Primere, šest igrača Reala i pet Barcelone

Čitatelji najčitanijega španjolskog sportskog dnevnika, Marce, izabrali su u najbolju momčad sezone. Šest nogometaša Real Madrida i pet Barcelone su u najboljih 11

Šest nogometaša Reala i pet Barcelone ušli su u idealnu momčad sezone u Primeri u izboru čitatelja španjolskoga sportskog dnevnika Marce...
Čitatelji najčitanijega španjolskog sportskog dnevnika izabrali su u najbolju momčad sezone Ikera Casillasa, Ricarda Carvalha, Marcela, Xabija Alonsa, Cristiana Ronalda i Mesuta Özila iz drugoplasiranog Reala, odnosno Danija Alvesa, Gerarda Piquea, Andresa Iniestu, Xavija Hernandeza i Lionela Messija iz Barcelone.

Momčad sezone 2010/11 u izboru Marcinih čitatelja (4-3-3):

Casillas – Dani Alves, Ricardo Carvalho, Pique, Marcelo – Xabi Alonso, Iniesta, Xavi – Özil, Messi, Ronaldo.

 

Ferguson uz sebe ima i Mourinha...

"U kratkom razgovoru koji smo imali, Murinjo mi je poželeo sreću i kaže da se nada našoj pobjedi", izjavio je Ferguson.

O finalu iz 2009. godine Sir Alex nije želio mnogo da govori…

"Bili smo razočarani smo kada smo izgubili to finale, ovo ne gledam kao revanš. Za Vembli nam je priprema za meč mnogo bolja. Prošli put smo napravili dosta grešaka, ali sada smo mnogo bolje pripremljeni".

Man.Unitedr će igrati napadački…

"Napadaćemo kao i uvek, moram pripremiti ekipu da iskoristi greške protivnika. Imamo igrače koji su sposobni za tako nešto. Napadački potencijal Uniteda će se pokazati sutra", odlučan je Ferguson.

O utakmici decenije…

"Svi su svijesni uspjeha koje su ove dvije ekipe ostvarile proteklih godina. Na neki način može biti utakmica decenije. Kvalitet obeju ekipa je evidentan i biće veoma dobro finale. Igraće se lijep fudbal", završio je menadžer "Đavola".

Menoti:''Mourinho samo s*** po sebi!''

Cezar Luis Menoti vjeruje da se trener Real Madrida, Jose Mourinho, plaši Barcelone i nazvao ga je ''kukavicom'', uz konstataciju da samo ''s*** po sebi''.
Menoti je osvojio Svetsko prvenstvo sa Argentinom 1978. godine i okrenuo se komentarisanju Mourinhove taktike.

''Mourinho se plaši. Znate šta kažu o njemu? Da je kukavica. Da budem više eksplician, samo s*** po sebi! Ostavi četiri napadača na klupi, Adebayora, Higuaina, Benzemu i Kaku. Kako da igrate bez njih? Igrao je sa tri veznjaka u polufinalu, a samo je Ronaldo bio naprijed. Uplašio se, poraz od 5:0 iz Primere  ga je ubio'', ocijenio je Menoti i dodao

''To je bila njegova igra. Da je ostvario dobar rezultat iz prvog El Clasica, bio bi Bog. Ali nije, poražen je ubjedljivo. Možete da izgubite 2:1, ali je 5:0 sramota'', kaže nekada sjajni fudbaler.

Krtatko je ocijenio večerašnje finale.

''Jedino Man.United može da napravi Barceloni probleme'', zaključio je Menoti.


 

petak, 27. svibnja 2011.

Coentrao za Marcu:"Napusticu Benficu jedino ako mi se zelja ispuni da zaigram za Real Madrid"

Fabio Coentrao bi da nosi bijeli dres. Tvrdi da će napustiti Lisabon ako mu se ostvari želja da zaigra sa zemljacima, Ronaldom, Pepeom i Carvalhom, prenosi Marca intervju sa fudbalerom Benfike. 


Kako Coentrao vidi trenutnu situaciju u vezi sa njegovim neizvjesnim statusom...

"Dobro sam. Real Madrid se interesuje za mene i presrećan sam zbog toga. To je najbolji klub na svijetu, ali ništa još uvek nije dogovoreno. Dva kluba moraju da razgovaraju. Sigurno je da postoji interesovanje za mene, a Benficu bih napustio samo zbog jednog kluba, Real Madrida".

O svojim kolegama...

"Naravno da sam pričao sa Pepeom, Ronaldom i Carvalhom. Normalno je da saigrači iz reprezentacije razgovaraju o takmiv stvarima. Još jednom ponavljam, ništa nije sređeno, postoji ogromna želja kod mene da obučem bijeli dres. Real Madrid je veliki klub kao i Benfica i bila bi mi čast da tamo zaigram".

Novinari su ga upitali da li smatra da vrijedi 30 miliona ?

"O tome ne razmišljam. To je stvar klubova, oni o tome trebaju da razgovaraju. Mislim da bi Benfica trebalo da napravi dobar posao tako što će me prodati, proveo sam dvije fantastične sezone ovde".

"Biću zahvalan Benfici do kraja života, zaslužuju svu moju ljubav i poštovanje", završio je Coentrao.

Raul "isterao" Ronalda iz idealnog tima Lige sampiona

UEFA eksperti, ali i navijači, izabrali najbolji tim Lige šampiona u ovoj sezoni. Malo iznenađenje što nema Ronalda

Ronalda je u trci za mjesto u ovoj idealnoj postavi pobedio Raul, koji će vjerovatno, ako takav izbor bude pravljeni zaslužiti mjesto u idealnom timu ovog takmičenja svih vremena.

Legendarni Španac je najbolji strijelac u historiji euro - kupova, ove godine je prešao i Gerda Milera, dao je 72 gola u 147 susreta.

Inače u timu su po trojica fudbalera iz finalista takmičenja, Vidić, Van De Sar i Gigs sa jedne, Inijesta, Pike i Mesi sa druge strane.

Mjesta iz Real ima za Marcela i Ozila, kao iznenađenja ove sezone su iskočili Srna i Bale, uz Raula, to je idealnih XI.

Golman:Van Der Sar
Obrana:Srna, Vidić, Pike, Marcelo,
Vezni:Gigs, Ozil, Inijesta, Bale,
Napad:Raul, Mesi.

Mourinho se sprema u novi pokušaj kupnje Lamparda?

Jose Mourinho ponovno će u redove momčadi koju vodi pokušati dovesti Chelseajevog veznjaka Franka Lamparda, javljaju engleski mediji

Nakon što mu ta ideja nije prošla u vrijeme dok je vodio Interovu momčad, a spominjala se mogućnost Lampardova dolaska na Santiago Bernabeu i u prošloj sezoni, portuglaski nogometni stručnjak odlučan je u namjeri još jednom posegnuti prema Stamford Bridgeu i dovesti istaknutog engleskog nogometnog reprezentativca.

Pretpostavlja se da londonski klub svog igrača ne namjerava pustiti za cijenu manju od 40 milijuna funti, a upitno je bi li i ona slomila upravu kluba. Ipak, u redovima španjolskih doprvaka pokušat će transfer izvesti na način da za Lamparda ponude Kaku i svotu novca koja bi zadovoljila čelne ljude engleskog Premierligaša.

Ramon Calderon usporedio Mourinha s Adolfom Hitlerom

Bivši predsjednik Reala baš ne voli Portugalca. Juče prevazišao sebe, povukao paralelu između Mourinha i Adolfa Hitlera. 


Calderon je u više navrata izjavljivao da Mourinho nije trener za Real Madrid.

"On je u svim zemljama u kojima je radio vodio neke svoje ratove, u Portugalu, Engleskoj i Italiji. Sve mu smeta, nalazi se u svemu, uvijek ima nešto da kaže i da se požali. Vjerujem da on to posmatra kao hrabrost, međutim nije tako. Takve ispade klub kao što je Real, ne toleriše", rekao je Calderon.

Zatim je uslijedio šok.

"Podsjetio bih vas da su mnogi bili privučeni Hitlerovom retorikom i da su ga podržavali. Ono najgore uslijedi kasnije, kada se probudite i shvatite da je sve uništeno, ali i da je govorio u vaše ime", dodao je Perezov prethodnik.


Ni za svog naslijednika na kormilu Merengesa nije imao lijepu reč.

"Real ostavlja jadnu sliku, a odlazak Valdana je poslednji ekser u kovčegu. Prvi put se u historiji dogodilo da podređeni otpusti svog šefa. Za to je kriv Perez, koji je praktično jednog Portugalca proglasio za predsjednika Real Madrida. To je neodgovornost i izigravanje poverenja onih koji su ga izabrali da vodi klub", bljuje vatru Calderon.


Benzema:''Real neće da me proda''

Francuski špic povezan sa mnogim klubovima i odlaskom iz Madrida, ali vjeruje da će ostati.

Napadač Real Madrida, Karim Benzema, izjavio je da ne veruje da će ga Madriđani prodati ovog ljeta.

On je na meti brojnih velikana, među kojima su Juventus i Arsenal.

''Mislim da Real ne razmišlja da me proda ovog ljeta. Trener ima poverenja u mene. Videćete pravog Benzemu u narednom periodu'', rekao je 23-godišnji francuski internacionalac.

Arsen Venger je nedavno rekao da je transfer Benzeme ''nemoguć ovog ljeta'', u igri je i Juventus.

Izgleda da jedini Mourinho zna odgovor...

četvrtak, 26. svibnja 2011.

Slike dresova Real Madrida za 2011/2012 sezonu

 I ako jos uvjek nisu sluzbeno objavljeni dresovi za slijedecu sezonu, Todosobrecamisetas je objavio slike dresova Real Madrida za 2011/2012

Mourinho odbio Abramovičevu ponudu za povratak

Realov trener Jose Mourinho odbio je ponudu vlasnika Chelsea Romana Abramoviča da se vrati, prenose engleski mediji

Bogati Rus bio je spreman platiti i veliku odštetu Madriđanima, no Portugalac ga je odbio.

– Volim Chelsea i jednog dana sigurno ću se vratiti, no sada to nije moguće. Preda mnom je još mnogu uspjeha s Realom – poručio je Jose.

 

Altintop: "Igranje za Real je izazov"

Kada je Real Madrid službeno potvrdio da je prvo pojačanje za iduću sezonu turski reprezentativac Hamit Altintop mnogi su ostali iznenađeni.
Zanimljiv je način kako je bivši igrač Bayerna, 28-godišnji Hamit Altintop završio na Santiago Bernabeu: "Znali smo da Real traži polivalentnog igrača i moj agent je stupio u kontakt s njima. Naravno da bi bilo lakše ostati u Njemačkoj ili otići u Englesku, ali igranje za Real predstavlja izazov," izjavio je za službenu klupsku stranicu.

Osim izazova veliki utjecaj na odluku o dolasku u Madrid imao je i trener Jose Mourinho: "Dok sam razgovarao s Mourinhom o transferu djelovao mi je vrlo uvjerljiv i odlučan. On zna da ja mogu igrati na više različitih pozicija u momčadi."

Za kraj se Turčin osvrnuo i na vrijeme provedeno u Njemačkoj: "Za Bayern sam igrao četiri godine i mogu reći da smo uvijek bili uspješni. Osvojio sam dvije titule prvaka i dva Kupa," zaključio je.

Altintop je za tursku reprezentaciju zabilježio 68 nastupa pri čemu se šest puta upisao u strijelce.

Valdano tužan odlazi, Zidane postaje sportski direktor Reala



Dojučerašnji glavni direktor Real Madrida Jorge Valdano priznao je da je s trenerom prve momčadi Joseom Mourinhom odavno prekinuo komunikaciju...

Nije nikakva tajna da Argentinac i Portugalac nisu bili u dobrim odnosima od Mourinhova dolaska na Santiago Bernabeu, a deblji je kraj na koncu izvukao Valdano. Predsjednik Reala Florentino Perez odluku je ''umotao u celofan'', objasnivši kako se klub odlučio na strukturalne promjene, ali i Valdanu je samom jasno da je morao otići zbog Mourinha.

- Nisam ja taj koji je Real pretvorio u bojno polje. Bio sam ograničen u svim svojim pokušajima ove sezone. Prošlo je puno vremena otkad sam posljednji put osobno razgovarao s Mourinhom. Odnosili smo se pristojno jedan prema drugome, ali on je radije surađivao s drugim ljudima nego sa mnom. Moje su odgovornosti u prvoj momčadi bile smanjene, nisam se osjećao ugodno u takvoj situaciji - rekao je Valdano.

Unatoč razočaranju, Argentinac koji je bio i igrač i trener Reala u prošlosti, vjeruje da će momčad iduće sezone napredovati pod Mourinhovom palicom.

- Vjerujem da je Mourinhov ostanak dobar za klub koji posljednjih godina nije imao stabilnost. Jose je napravio dobar posao, dobar je trener i normalno je da ostane ovdje. Ja pozdravljam sve navijače, uvijek je bolno napuštati ljude i mjesta koje voliš.

I dok Valdano pakuje stvari i napušta ured, značajniju bi ulogu u klubu uskoro trebao preuzeti Zinedine Zidane. Legendarni je Francuz dosad obnašao ulogu savjetnika, a prema pisanju Marce, vrlo brzo će i službeno biti imenovan sportskim direktorom. Premda će Mourinho dobiti veće ovlasti i biti menadžer engleskog tipa, ipak će imati uz sebe Zidanea koji će voditi brigu o prvom i drugom sastavu i putovati s momčadi.

Gil Marin: Perez mi je potvrdio da Real ne želi Agüera


Predsjednik i direktor Atletico Madrida, Enrique Cerezo i Miguel Angel Gil Marin, opovrgnuli su da će napadač njihova kluba Sergio Kun Agüero karijeru nastaviti u redovima gradskog rivala Reala...

Cerezo i Gil Marin potvrdili su AS-u da će ''kraljevski klub'' poštovati pakt o nenapadanju između dva kluba.

- Razgovarao sam telefonski s predsjednikom Reala Florentinom Perezom i rekao mi je da nema nikakve namjere dovoditi Agüera. Ne sumnjam da će to i poštovati, što zbog našeg međusobnog dobrog odnosa, a što zbog dobrog odnosa naših klubova - kazao je Gil Marin.

Potvrdio je i da će bilo koji klub koji želi argentinskog 22-godišnjeg nogometaša morati platiti Atleticu 45 milijuna eura, koliko iznosi odštetna klauzula. Španjolski mediji su posljednjih dana navodili Real kao najizgledniju buduću destinaciju Maradonina zeta, ali interes pokazuju i Juventus, Manchester City, Chelsea, Inter...

srijeda, 25. svibnja 2011.

Valdano više nije sportski direktor Real Madrida



Nakon sezone prepune prepirke s trenerom seniorske nogometne momčadi, Joseom Mourinhom, Real Madrid odlučio je otpustiti svog sportskog direktora Jorgea Valdana...

Valdano je za "kraljevski klub", čiji je u prošlosti bio i igrač i trener, ugovorno bio vezan na još dvije sezone, a na tu je poziciju došao preuzevši ju od Florentina Pereza kada se ovaj vraćao na mjesto klupskog predsjednika u sezoni 2009/10. Istu je funkciju obnašao i od 2000. do 2006. godine kada je Perez bio predsjednik Reala u prvom mandatu.

Za očekivati će da je ovim potezom, javljaju svjetski mediji, Mourinho dobiti još veću slobodu pri slaganju momčadi, te da će Real slijediti stope engleskih klubova na čijim klupama sjede treneri-menadžeri. Portugalčeva uloga u budućnosti bi trebala biti takva, a prema tome Valdanova gubi smisao.

AS-Lass "out", Schweinsteiger "in"?

Lasana Dijara želi da napusti Madrid, a čelnici Reala traže nova pojačanja. Schweinsteiger možda idealno rešenje...

Nakon transfera najboljeg igrača Bundeslige, Nurija Sahina, Lasani Dijari je ponovo ugroženo mjesto u startnoj postavi, pa bi ratoborni Francuz da potraži novi klub.

Mourinho je pokušao da ga odvrati od ovakve odluke, međutim, Dijara ne želi više da grije klupu, odlučan je u želji da napusti Bernabeu. Najzanimljivija je ponuda iz Juventusa, a Lass bi voleo da igra u Italiji.

Dijara je blizu odlaska iz kluba, a nakon potpisivanja ugovora sa Callejonom, Sahinom i Altintopom, čelnici Madriđana su u stalnoj potrazi za novim pojačanjima. Stari poznanik, Schweinsteiger koga su već tražili prošlog ljeta, moguće je pojačanje.

Njemački reprezentativac bio je želja Mourinha, međutim, Madriđani nisu uspjeli da sklope ugovor sa Sebastijanom. Nije bilo moguće pregovarati sa Bayernom pošto je Schweinsteiger imao ugovor do 2012, godine, koji je u decembru produžio do 2016.

Ukoliko Dijara ode iz kluba, Mourinho po svaku cijenu želi Schweinsteiger, prenosi "As".

Mourinho vidi Njemca kao idealnog za vezni red, a uprkos činjenici da su čelnici Bayerna teški na pregovorima, Portugalac smatra da i Schweinsteiger mora da se pita da li želi da napusti Bundesligu i da zaigra u Primeri.

Ujfaluši: Agüero ide u Real Madrid

Tomaš Ujfaluši, klupski suigrač Sergia Agüera, otkrio je španjolskim medijima da je velika želja argentinskog napadača da ovog ljeta dres Atletica zamjeni onim Realovim.

Češki obrambeni igrač rekao je kako već dulje vrijeme znaju da Agüero odlazi na ljeto, te da znaju, iako Argentinac to negira zasad, da se radi o gradskom rivalu Realu.

- Jedino što je jasno je to da se on odlučio za Real Madrid - otkrio je češki reprezentativac.

Iako ga se povezuje s nekoliko klubova kao što su Inter, Chelsea i Juventus, Ujfaluši vjeruje kako je prelazak u Real Madrid neizbježan i ističe kako nije siguran u reakciju navijača na, ukoliko se to dogodi, takav potez Argentinca.

- Ne znamo kako će navijači reagirati, jer ipak smo mi veliki rivali. Bit će to teška odluka za njega u svakom slučaju - zaključio je Ujfaluši.

Agüero je zabio 27 pogodaka u 40 nastupa za Atletico, što ga čini najboljim klupskim strijelcem ove sezone.

Agüero više ne isključuje ni odlazak u Real

Napadač madridskog Atletica Sergio Agüero otputovao je u utorak u rodnu Argentinu na kratki odmor prije no što će se priključiti reprezentaciji na pripremama za Copa Americu

U madridskoj zračnoj luci okružili su ga brojni španjolski novinari koji su htjeli doznati u kojem će klubu nastaviti karijeru. Dan ranije je, podsjetimo, 22-godišnji nogometaš putem svoje web-stranice objavio da želi napustiti Atletico s kojim ga ugovor veže do 2014. godine.

- Postoji zanimanje nekoliko klubova, ali ništa još nije konkretno. Želim otići, ništa više od toga - rekao je zet Diega Maradone.

Španjolski ga mediji već nekoliko dana najviše guraju prema Real Madridu iako je Agüero svojedobno govorio kako nikad neće preći u "kraljevski klub". No, danas više nije tako odlučan, na izravna pitanja ne isključuje prelazak na Santiago Bernabeu.

- Zasad je jedina sigurna moja odluka da napustim klub. Navijači i moji suigrači moraju shvatiti moju situaciju. Proveo sam prekrasne godine u Atleticu koji mi je pružio puno ljubavi. Zahvalan sam na tome, ali sada želim promijentii sredinu. I čelnici kluba moraju poštovati moju odluku jer su mi, kad sam potpisivao novi ugovor, rekli da ću moći otići kada budem htio - dodao je Agüero prije ulaska u zrakoplov.

Wenger: Dolazak Benzeme nije nemoguć

Menadžer Arsenala Arsene Wenger prvi je put javno potvrdio da ja zainteresiran za kupovinu napadača Real Madrida Karima Benzeme

Dan nakon što je izjavio kako je predstojeće ljeto spreman potrošiti više novca nego ranije na pojačanja, francuski je stručnjak priznao da ga zanima njegov 23-godišnji sunarodnjak koji je prije dvije godine iz Lyona prešao na Santiago Bernabeu.

- Benzema je jedan od najboljih nogometaša svijeta. Njegovo dovođenje nije nemoguće - izjavio je Wenger.

- On je tip igrača kakve volim. Inteligentan je u igri, dobro surađuje sa suigračima i pravi razliku na terenu - dodao je menadžer "topnika".

Benzema nije u potpunosti zadobio povjerenje Realova trenera Josea Mourinha, pa španjolski mediji već danima navode kako ga je "kraljevski klub" spreman prodati.

Xabi Alonso objasnio razlog odlaska s Anfielda

Bivši veznjak Liverpoola Xabi Alonso objasnio je svoje razloge zbog kojih je napustio Anfield.

Alonso je Liverpool napustio 2009. godine, potpisavši za madridski Real čiji je danas član. Španski reprezentativac godinu dana prije odlaska u Real spominjao se konstatno u medijima kao pojačanje brojnih drugih evropskih klubova.

Tadašnji trener Liverpoola Rafael Benitez potvrdio je, kasnije, interesovanje za Garetha Barryja kojeg bi doveo kao zamjenu za Alonsa. Barryjev transfer nije uspio da se realizira i Alonso je ostao u sezoni 2008/09. Ali, 29-godišnjak sada priznaje kako ga je ta silna želja Beniteza da se dovede Barry umjesto njega jako pogodila i da je to jedan od razloga zbog kojih je napustio klub.

"Krajem te sezone, razgovarajući s Rafom, rekao mi je situaciju ida želi da dovede druge igrače i kako bih mogao postati zamjena.Ukoliko bi ponuda došla, vjerovatno bih bio prodan. Tada sam sebi rekao da se situacija promijenila - veoma bitan igrač je jedan od onih koji može dobro da se proda kako bi se pribavila sredstva da se dovode novi igrači", kazao je Alonso na službenoj internet stranici, dodavši:

"Prihvatio sam to zato što sam profesionalac, ali morate na kraju shvatiti kakva je bila moja situacija. Na kraju se ništa nije dogodilo i sezonu sam počeo u Liverpolu, znajući što se dogodilo. Na kraju sam osjetio potrebu da napravim još jedan korak u karijeru. Bilo je veoma teško donijeti takvu odluku, ali vjerovatno najbolju za mene, jer nisam baš očekivao takvu situaciju i bilo bi mi jako neprijatno da sam ostao još jednu sezonu u klubu".

"Čim je sezona završila razgovarao sam sa menadžerom. Znao sam da Madrid možda dolazi po mene. Reako sam da su uslovi bili dobri, pa sam htio da odem. Bio sam jako sretan u Liverpoolu sa svojim prijateljima i osjetio sam da bismo mogli napraviti velike stvari, no još jedna sezona tamo bi bila previše za mene", rekao je na kraju Alonso.

Ferguson bi da vrati Ronalda???


Škot potajno priželjkuje da ponovo ima na raspolaganju svog nekada najboljeg fudbalera. Njegov dobar prijatelj Lippi potvrdio

Menadžer Man.Uniteda, Sir Alex Ferguson,sve češćim izjavama  o Cristianu Ronaldu, kao da nagoveštava njegov povratak na ''Old Traford''.

Ferguson je blizak prijatelj sa Marcello Lippiem, koji je medijima otkrio da bi Ronaldo bio dobrodošao u United.

''Sir Alex mi je rekao da bi Cristiana Ronalda vratio sutra u klub'', bila je Lipijeva izjava, što je odmah otvorilo spekulacije.

''Obojica mislimo da je izuzetan napadač, koji može da počne na krilu ili kao napadač. Najbolja stvar kod Cristiana je što on uvek može da postigne gol'', ocenio je Lippi.

CR7 je iz Man.United 2009. godine za 80 miliona funti prešao u Real Madrid.

Mediji sumnjaju da je Ronaldov odnos sa trenerom Mourinhov uzdrman, pa ne isključuju odlazak po mnogima najboljeg igrača sveta.

Inače, Ronaldo često izjavljuje kako mu nedostaju Ferguson i Manchester. 

Man.City ponudio 200 miliona za C.Ronalda,Perez trazi milijardu


''Građani'' ponudili nevjerovatan novac Madriđanima, ali Perez rekao ''platite ono što piše u klauzuli''.

Man.City je ozbiljan u nameri da na Istlends dovede Cristiana Ronalda iz Real Madrida.

Tu tvrdnju izneli su pojedini mediji na Pirinejima, pošto su objavili da je City pustio ponudu od čak 200 miliona eura za portugalskog superstara!

Oni samom igraču nude 17 miliona eura po sezoni, što je za čak 7 miliona više od onoga što Ronaldo prima u Realu!

Šeik Mansur izgleda želi da obraduje navijače, ali je iz Madrida brzo stigao odgovor.

Naime, Florentino Perez je poručio Englezima, da ponude onoliko koliko piše u Ronaldovom ugovoru, a to je milijardu eura!