srijeda, 25. svibnja 2011.

AS-Lass "out", Schweinsteiger "in"?

Lasana Dijara želi da napusti Madrid, a čelnici Reala traže nova pojačanja. Schweinsteiger možda idealno rešenje...

Nakon transfera najboljeg igrača Bundeslige, Nurija Sahina, Lasani Dijari je ponovo ugroženo mjesto u startnoj postavi, pa bi ratoborni Francuz da potraži novi klub.

Mourinho je pokušao da ga odvrati od ovakve odluke, međutim, Dijara ne želi više da grije klupu, odlučan je u želji da napusti Bernabeu. Najzanimljivija je ponuda iz Juventusa, a Lass bi voleo da igra u Italiji.

Dijara je blizu odlaska iz kluba, a nakon potpisivanja ugovora sa Callejonom, Sahinom i Altintopom, čelnici Madriđana su u stalnoj potrazi za novim pojačanjima. Stari poznanik, Schweinsteiger koga su već tražili prošlog ljeta, moguće je pojačanje.

Njemački reprezentativac bio je želja Mourinha, međutim, Madriđani nisu uspjeli da sklope ugovor sa Sebastijanom. Nije bilo moguće pregovarati sa Bayernom pošto je Schweinsteiger imao ugovor do 2012, godine, koji je u decembru produžio do 2016.

Ukoliko Dijara ode iz kluba, Mourinho po svaku cijenu želi Schweinsteiger, prenosi "As".

Mourinho vidi Njemca kao idealnog za vezni red, a uprkos činjenici da su čelnici Bayerna teški na pregovorima, Portugalac smatra da i Schweinsteiger mora da se pita da li želi da napusti Bundesligu i da zaigra u Primeri.

Nema komentara:

Objavi komentar