ponedjeljak, 30. svibnja 2011.

Messi i C.Ronaldo postizali su golove svako 86 minuta

Ronaldo i Messi su svojim golovima izdvojili Real i Barcu od ostalih klubova. Dva velemajstora su imala poprilično ujednačenu statistiku ove sezone. 

Obojica fudbalera postigla su po 53 gola u svim takmičenjima ove sezone, tako da izjednačeniji ne mogu da budu.

Portugalac, Cristiano Ronaldo, osvojio je Kup Kralja i zlatnu kopačku postigavši nevjerovatnih 40 golova u ligi.

Argentinski reprezentativac, Leo Messi, postigao je 31 gol u Primeri, a u CV može da doda titulu španskog prvenstva i trofej Lige Šampiona.

72 pogotka koja su zajedno postigli u ligi Leo i Cristiano su daleko iznad ostalih evropskih tandema. U Italiji su Di Natale i Kavani postigli 54 gola


Još jedan podatak o izjednačenosti dva najbolja igrača Primere je taj da je Messi postizao gol na svaka 86,2 minuta, dok je Ronaldo to činio na svakih 86,6 minuta. U ovu statistiku ulaze tri Mesijeva gola u Superkupu Španije i minuti provedeni na terenu.

Svako je na svoj način obeležio sezonu, Messi osvajanjem trofeja u Primeri i Ligi Šampiona, a Ronaldo osvajanjem titule "el pichichi" i Kupa Kralja.

Jedno je sigurno, ova dvojica fudbalera različitog profila zajedno čine špansku ligu bogatijom, a možda i najjačom na svijetu.

Ipak, Mesijeva predstava u finalu Lige šampiona ga je izdvojila i sada je manje više jasno da je i ove sezone, pogotovo što nema velikih reprezentativnih takmičenja kandidat broj 1 za zlatnu loptu.

Nema komentara:

Objavi komentar