ponedjeljak, 27. lipnja 2011.

Oficialno:Raphael Varane potpisao šestogodišnji ugovor sa Realom

Mladi francuski obrambeni nogometaš Raphael Varane je danas uspješno prošao liječničke pretrage u Madridu i potpisao ugovor sa Realom, čiji bi dres trebao nositi sljedećih šest sezona.

Osamnaestogodišnji Varane je talentirani obrambeni nogometaš koji je svojim nastupima u prvoj seniorskoj sezoni u dresu Lensa privukao pozornost velikog broja klubova.

Visok je 191 centimetar, što mu omogućuje da bude dominantan u skoku, a zahvaljujući svojim kvalitetama može igrati i na poziciji središnjeg braniča, ali i zadnjeg veznog igrača.

Zahvaljujući izuzetnoj brzini i sjajnom čitanju igre u cijeloj protekloj sezoni je zaradio samo dva žuta kartona, iako je bio standardni član početne postave Lensa, a na kraju svoje prve seniorske sezone dobio je čak i tu čast da oko ruke nosi kapetansku traku.

Varane je proizvod omladinske škole Lensa, jedne od najproduktivnijih u Francuskoj u posljednjih nekoliko godina. Porijeklom je sa Martiniquea.

Za U18 francusku reprezentaciju je debitirao u kolovozu prošle godine, a već nakon druge utakmice u tom uzrastu prebačen je u U21 reprezentaciju, za koju je do sada odigrao tri utakmice.

Nema komentara:

Objavi komentar