utorak, 28. lipnja 2011.

Počela je utrka za Neymara

Brazilski nogometni klub Santos potvrdio je da su petorica interesenata za Neymara ponudila cijenu određenu klauzulom u ugovoru te time stekla dopuštenje za pregovore s igračem i njegovim agentom...

Mlada brazilska nogometna zvijezda Neymar ovoga ljeta mogla bi napustiti domovinu i sreću okušati na europskom tlu. Za njegovim uslugama "luduju", naime, gotovo svi veći svjetski klubovi, a posebno se ističu madridski Real, Barcelona, Chelsea, Manchester City i ruski Anzhi Makhachkala.

Petorica nabrojanih klubova navodno su za 19-godišnjeg napadača ponudila iznos koji odgovara klauzuli u ugovoru (45 milijuna eura) te su time stekla pravo na otvaranje pregovora.

"Ne želimo ga prodati, ali u ugovoru je upisana klauzula. Onaj tko ponudi toliki iznos, može otvoriti pregovore s igračem", kazao je predsjednik Santosa Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro.

"Ne mogu imenovati petoricu europskih klubova koji su to učinili jer između nas postoji takav dogovor. No, mogu vam reći da su najutjecajniji i najmoćniji u Europi", istaknuo je.

Iz kruga potencijalnih Neymarovih kupaca, koji se spominju uglavnom u svakom bitnijem transferu, iskače ime ruskoga Anzhija koji Neymara navodno namjerava pridobiti ogromnom financijskom snagom te vabljenjem od strane Brazilaca koji nose njihov dres, posebno Robertom Carlosom.

"Svi klubovi u ovom se slučaju ponašaju vrlo etično. S takvim pristupom mogu razgovarati i s igračem, njegovom obitelji i agentom. Prošle godine, primjerice, Chelseajev nastup bio je drukčiji - prvo su htjeli kontaktirati igrača, a tek onda njegove zastupnike, odnosno klub."

Novopečeni osvajači Cope Libertadores, ipak, neće pod svaku cijenu prodati Neymara. Predsjednik Ribeiro tvrdi kako je isključivo na igraču da odluči želi li ostati u Brazilu ili prihvatiti novi izazov na europskim travnjacima.

"Klubovi mogu pristupiti i dati svoje ponude, ali ako Neymar želi ostati u Santosu - može to učiniti bez imalo problema."

Nema komentara:

Objavi komentar