ponedjeljak, 27. lipnja 2011.

Ribeiro: "Neymar želi postati najbolji igrač na svijetu igrajući u Brazilu"

Prema riječima predsjednika brazilskog Santosa Luisa Alvara de Oliveira Ribeira, 19-godišnji brazilski reprezentativac Neymar nije previše zainteresiran za prelazak u Europu i želi postati prvi nogometaš koji će naslov najboljeg na svijetu ponijeti igrajući u Brazilu.

Posljednjih dana činilo se izglednim kako će Neymar karijeru nastaviti u madridskom Realu, a nekoliko ponuda u posljednjih godinu dana poslao je i londonski Chelsea, međutim Neymar je u nekoliko navrata izjavio kako bi bio sretan ako ostane u Santosu, te Ribeiro vjeruje da će on uistinu i ostati u tom klubu i duže ud Svjetskog prvenstva 2014. godine i postati prvi igrač izvan Europe kojega će FIFA imenovati najboljim igračem na svijetu.

"Siguran sam da će biti puno primamljivih ponuda, ali ja često razgovaram sa Neymarom i on je koncentriran na to da postane najbolji igrač na svijetu dok još igra u Brazilu, da postane prvi kojemu je to uspjelo. Na taj bi način sve promijenio." rekao je Ribeiro, dodavši: "Na kraju sadašnjeg ugovora će imati 23 godine, igrat će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i može postati jedan od najvećih brazilskih igrača."

Neizvjesna je i budućnost njegovog suigrača Gansa, za kojega se govori kako je dogovorio prelazak u Milan nakon klupskog svjetskog prvenstva u prosincu. Brazilski list Lance! u međuvremenu je ustvrdio kako je Ganso prihvatio ponudu Corinthiansa, kojemu će se priključiti na ljeto.

Međutim, Ribeiro za njega kaže: "Ganso će ići u Tokyo s nama i on mi je rekao da ne želi otići u Corinthians. Kao i svaki brazilski igrač, i on sanja o tome da jednog dana zaigra u Europi, ali on ima ugovor u kojem stoji odštetna klauzula od 50 milijuna eura. Santos ne želi smanjiti iznos te klauzule, ali također ima obzira i prema pravima igrača, jer on nije naš rob. Ne možemo ga natjerati da igra za nas ako je nesretan, jer onda neće igrati dobro. Mi želimo da on bude sretan i sada jeste sretan.

Nema komentara:

Objavi komentar