srijeda, 13. srpnja 2011.

Predsjednik Porta: Villas-Boas nije na razini Mourinha, boji se!

Andre Villas-Boas kojeg uspoređuju s Mourinhom krenuo je upravo njegovim stopama i nakon Porta otišao u Chelsea, ali čini se da ga duh starijeg trenera prati

 Andre Villas-Boas kojeg nazivaju Mourinhovim nasljednikom i 'Special Two', boji se proslavljenog trenera, odnosno njegovog duha. Boas je zasjeo na klupu Chelsea od kojeg se ove sezone mnogo očekuje, čak i ono što ni Mourinhu nije uspijelo, osvajanje Lige prvaka

 Villas-Boas je s 33 godine na čelu Porta osvojio portugalsko nogometno prvenstvo, tamošnji Kup i Europa ligu.Sada se od njega očekuje isto i na klupi engleskog kluba, uz stepenicu više.
Chelsea je neupitno puno veći zalogaj i puno veći izazov za portugalskog stručnjaka. Od Boasa se očekuje da s 'bluesima' učini ono što ni veliki JOse Mourinho nije bio u stanju, podići trofej Lige prvaka.

Pinto da Costa, predsjednik Porta, prozvao je svog donedavnog trenera Villas-Boasa, te je izjavio da se ovaj preplašio Mourinhovog duha i da je zbog toga okrenuo leđa portugalskom prvaku.

- Villas-Boas ima kompleks svog starijeg kolege Mourinha. Ovdje kod nas je Mourinho osvojio i Europa ligu (nekada Kup Uefe op.a.) i Ligu prvaka. Villas-Boas je uzeo ovo potonje, ali se bojao da ne može Ligu prvaka i zbog toga se nije s nama želio uhvatiti u koštac s tim - rekao je Da Costa.
No predsjednik Porta nije stao na tome te je nastavio.

- Isto tako, uvjeren sam da je Villas-Boas razmišljao i o utakmici Superkupa protiv Barcelone. I toga se bojao. Tako se skupilo u njegovoj glavi mnogo stvari zbog kojih je htio otići. On se bojao da će primiti tri ili četiri gola od Barçe i to ga je strašilo. No, Mourinho nije takav. On ih je primio pet, ali se i dalje postavljao kao najbolji na svijetu. I zato takav jest, a ne Villas-Boas - završio je Da Costa.

Nema komentara:

Objavi komentar