četvrtak, 26. svibnja 2011.

Valdano tužan odlazi, Zidane postaje sportski direktor Reala



Dojučerašnji glavni direktor Real Madrida Jorge Valdano priznao je da je s trenerom prve momčadi Joseom Mourinhom odavno prekinuo komunikaciju...

Nije nikakva tajna da Argentinac i Portugalac nisu bili u dobrim odnosima od Mourinhova dolaska na Santiago Bernabeu, a deblji je kraj na koncu izvukao Valdano. Predsjednik Reala Florentino Perez odluku je ''umotao u celofan'', objasnivši kako se klub odlučio na strukturalne promjene, ali i Valdanu je samom jasno da je morao otići zbog Mourinha.

- Nisam ja taj koji je Real pretvorio u bojno polje. Bio sam ograničen u svim svojim pokušajima ove sezone. Prošlo je puno vremena otkad sam posljednji put osobno razgovarao s Mourinhom. Odnosili smo se pristojno jedan prema drugome, ali on je radije surađivao s drugim ljudima nego sa mnom. Moje su odgovornosti u prvoj momčadi bile smanjene, nisam se osjećao ugodno u takvoj situaciji - rekao je Valdano.

Unatoč razočaranju, Argentinac koji je bio i igrač i trener Reala u prošlosti, vjeruje da će momčad iduće sezone napredovati pod Mourinhovom palicom.

- Vjerujem da je Mourinhov ostanak dobar za klub koji posljednjih godina nije imao stabilnost. Jose je napravio dobar posao, dobar je trener i normalno je da ostane ovdje. Ja pozdravljam sve navijače, uvijek je bolno napuštati ljude i mjesta koje voliš.

I dok Valdano pakuje stvari i napušta ured, značajniju bi ulogu u klubu uskoro trebao preuzeti Zinedine Zidane. Legendarni je Francuz dosad obnašao ulogu savjetnika, a prema pisanju Marce, vrlo brzo će i službeno biti imenovan sportskim direktorom. Premda će Mourinho dobiti veće ovlasti i biti menadžer engleskog tipa, ipak će imati uz sebe Zidanea koji će voditi brigu o prvom i drugom sastavu i putovati s momčadi.

Nema komentara:

Objavi komentar